SVI

Toegevoegd aan winkelwagen

Afrekenen
 • algemeen

 • Wie is Toni Etneo?

  Toni Etneo werd in Houthalen geboren en woonde nooit in Italië. Hij gaat wel tot vijftien keer per jaar naar het land van zijn ouders om nieuwe wijnen te ontdekken. "Mijn vader kwam in 1952 naar hier om in de mijn te werken", verduidelijkt hij. "Mijn moeder volgde hem pas een tijdje nadien. Vier van de zeven kinderen - zes werden hier geboren - gingen destijds mee terug omdat ze nog te jong waren om op eigen benen te staan.

  Ik bleef alleen achter met een broer van me. Ik was pas zestien en moest zelf voor het huishouden zorgen. Op mijn zeventiende begon ik als bediende te werken bij Echo in Houthalen. In mijn vrije tijd ging ik helpen in verscheidene restaurants. Daar groeide mijn interesse voor wijn.

  Ik wist dat Gaja, Ca'del Bosco, Fontodi en zoveel andere huizen een enorm potentieel hadden. Daarom opende ik een jaar of vijftien geleden een zaak in de Minderbroederstraat in Hasselt, maar die werd al snel te klein. Vandaar dat ik naar Zonhoven uitweek.

 • Hoe kom ik bij SVI?

  Onze kantoren zijn gelegen in industriezone 'De Waerde' te Zonhoven.

  Wegaanwijzing: autosnelweg E314, afrit 29 (Houthalen-Zonhoven) - richting Hasselt - onmiddellijk links afbuigen richting Zonhoven centrum. Voor het centrum richting industriezone 'De Waerde' volgen (+/- 2km vanaf de afrit).

  Selezione Vini Italiani

  Industrieweg Zuid 1319

  3520 Zonhoven

 • Hoe kan ik contact opnemen met SVI?

  U kunt ons telefonisch bereiken op : +32 11 81 01 81, daarnaast kunt u ons ook altijd een mail sturen op info@svi.be

  Voor vertegenwoordigers en pers kunt u ons ook faxen op +32 11 81 01 80.

 • Eigen productie

  Sinds enkele jaren bezitten Toni Etneo en Karolien Swinnen in het uiterste zuiden van Italië, een prachtige olijfgaard van ongeveer 13 000 vierkante meter met een tweehonderdtal eeuwenoude olijfbomen. Het domein ligt midden in een DOC gebied van olijfolies in de regio Puglia (de hak van de laars). De olijven worden begin november met de hand geplukt en naar de frantoio gebracht waar ze geperst worden tot een biologische olio d'oliva extra vergine.

  De olijfolie Donna Carolina is groen blinkend en heeft een fluweelzachte smaak met een fijne bitterheid in de finale. Dat maakt deze olijfolie uitstekend geschikt voor diverse gerechten.